Materiály, dekory, příslušenství, výbava
Kuchyň často nazýváme srdcem domova a pravdou je, že bývá dominantou interiéru a kvůli vybavení také jednou z finančně nejnáročnějších místností. Zjistěte, jaká je nabídka trhu a osobně se zajděte do kuchyňského studia seznámit s materiály, dekory a příslušenstvím. Na vše se ptejte a raďte se tu s odborníky.
Plánek, zaměření, 3D návrh
Při plánování kuchyně nejdříve přesně zaměřte prostor a pečlivě si načrtněte plánek. V případě, že si nejste jisti, že uděláte vše správně, mohou prostor pro novou kuchyni zaměřit naši odborníci. V opačném případě postupujte podle následujících instrukcí.
- změřte výšku a šířku stěn. 2. změřte výšku, šířku a umístění dveří a oken. 3. změřte výšku, šířku a hloubku topných těles a ostatních instalací. Do plánku zakreslete, kde chcete mít nové elektrické zásuvky. S těmito údaji navštivte kuchyňské studio Oresi, kde vám následně naši prodejci zdarma vytvoří grafický návrh v 3D programu přesně podle vašich požadavků.
Naši odborníci umějí udělat kuchyň nejen dokonalejší, ale i levnější než laik. Na základě společně připraveného řešení vám představí různé cenové varianty, jež se budou opírat o to, že v každé třídě kuchyní má Oresi vždy tu nejvýhodnější nabídku na trhu.
Důležité zásady a pravidla při plánování kuchyně
Základem každé kuchyně jsou tři pracovní zóny. Ty podle použitých spotřebičů a výbavy skříněk dělíme na ukládání potravin, přípravu a mytí a vaření. Ze spotřebičů je vymezují mrazák, chladnička, spížní skříň, dřez a myčka, nakonec varná deska a digestoř. Logikou těchto zón je návaznost pracovišť, která napomáhá k praktickému, pohodlnému a bezpečnému využití kuchyně.
Cesta kuchyní by měla být jednoduchá v každém dispozičním řešení. Od chladničky a spížní skříně přejdeme ke dřezu, myčce a k pracovní ploše, kde se potraviny čistí, krájí a připravují. Následně k varné desce, kde se vaří. Mikrovlnná i pečící trouba již mohou být umístěny v jiné části kuchyně.
Myslete na ergonomii: mimo lineární kuchyň tvoří zóny ukládání potravin, mytí a vaření trojúhelník, jehož obvod nepřesáhne 8 metrů.
Vyberte typ kuchyně
Prostor, ve kterém bude kuchyňská linka umístěna, je rozhodujícím ukazatelem pro její tvar. Typ kuchyně tak nazýváme podle písmen abecedy: I, L, U, nebo G. V posledních letech je doplňujeme o ostrůvek. Základním řešením je uspořádání dle písmene I, tedy lineární, vhodné do malých či úzkých prostor.
Dvě sestavy stojící proti sobě pak nazýváme paralelní a jsou vhodné třeba do průchozích kuchyní nebo tam, kde jsou proti sobě ve zdech okno a dveře. Mezi nábytkem by měl být odstup alespoň 120 cm, aby se proti sobě dala otvírat dvířka skříněk. K nejoblíbenějším tvarům patří rohové kuchyně, tzv. „elka“. Mohou být situována u stěn, ale také do prostoru.
Další variantou rohové kuchyně je dispozice ve tvaru písmene U. Ta nabízí spoustu úložného i pracovního místa. Pro komfortní pohyb po kuchyni by měl mít prostor mezi stěnami alespoň 2 m. Do větších místností se hodí kuchyně tvaru písmene G a sestavy s ostrůvkem. Ostrůvek může sloužit coby pracovní, mycí nebo varné centrum, jako jejich kombinace nebo místo pro stolování.
Oresi a servis pro zákazníky
Oresi je největší prodejce kuchyní na trhu. Proto dobře víme, že zákazník nemá přicházet s hotovým návrhem plným možných koncepčních chyb, které mu budou dlouhodobě znepříjemňovat práci a život v kuchyni. U nás se kuchyň tvoří a nakupuje během dlouhého dialogu mezi odborníkem a budoucím spokojeným uživatelem. Pokud ale nemůžete, nemusíte do studia chodit. Kuchyň s klientem dokážeme vytvořit i on-line. Jak vypadá komunikace během videohovoru si můžete prohlédnout v krátkém videu zde. https://www.youtube.com/watch?v=EgVLzX89ydQ
Při plánování kuchyně volte kvalitní materiál, vybavení a spotřebiče. A myslete na to, že spolupráce s profesionály snižuje její cenu.
Váháte, jak máte naplánovat svoji kuchyň do svého domova?
Přijďte se poradit s odborníky do studií Oresi.
Najít nejbližší prodejnu
Sjednat schůzku na prodejně
Nepropásněte nejlepší akční ceny! Objednejte se hned teď k návštěvě našeho studia. Těšíme se na vás.