Moderní kuchyně s ostrůvkem

Moderní kuchyně s ostrůvkem

V moderním interiéru obvykle toužíme po kuchyni s ostrůvkem. Nejen proto, že nabízí velké úložné prostory, pracovní plochu a je designově zajímavý. Velmi důležitý je fakt, že při přípravných pracích i při samotném vaření umožňuje, aby se do něj zapojilo více lidí. Konverzační vaření s rodinou nebo s přáteli je příjemné i zábavné. Ostrůvky v kuchyni také využíváme k barovému posezení nebo na ně přímo navazuje jídelní stůl. Moderní kuchyně často propojujeme s obývacím pokojem. Dnes pro vás máme tipy na moderní ostrůvkové kuchyně od Oresi, největšího prodejce kuchyní na trhu. Z bohaté nabídky si jistě vyberete.

Moderní ostrůvkové kuchyně na míru svému bytu u Oresi najdete v každé ze čtyř řad kuchyní, a tedy i v každé cenové kategorii s nejlepším poměrem výkonu a ceny. Model VIQTORY, třída Dolti. Foto: Oresi

Ostrůvkovou kuchyň, na kterou navazuje jídelní stůl zdobí dekor akátového dřeva z linie Tree Talk z řady Dolti Collection. Zdobné jsou i designové integrované otvírací profily Linea Retta.

Foto: Oresi

Samostatně nebo v obýváku

Kuchyň může mít samostatnou místnost třeba spojenou jídelnou nebo je umístěna v obývacím pokoji. Moderní multifunkční místnosti jsou dnes v nabídkách bytů ve všech novostavbách a vznikají i při rekonstrukcích starších objektů. Jak kuchyň s ostrůvkem vybavit? Předně si musíme uvědomit, ve které části pokoje bude kuchyň umístěna, kde bude ostrůvek a k jakým účelům bude sloužit. Potom se zaměříme na co nejlepší odvětrání kuchyňské zóny, protože do ostrůvku majitelé kuchyně často umísťují varné centrum. I u ostrůvkové kuchyně musíme dbát na ergonomii a věnovat pozornost tzv. pracovnímu trojúhelníku, tedy návaznosti jednotlivých pracovních zón.

Moderní ostrůvek: S varným, mycím nebo ukládacím centrem?

V ostrůvku může být buď zóna vaření nebo mytí, potom je druhá zóna v části kuchyně, která je nejblíže, stejně jako zóna skladování. Někdy je v ostrůvku zabudované jak varné, tak mycí centrum. Zónu skladování je pak potřeba umístit tak, aby byla co nejblíž, snažte se proto mít plochu trojúhelníku co nejmenší. Spojení zóny, kde se vaří s odpočinkovou je složité i proto, že práce v kuchyni bývají hlučné a také je potřeba vyřešit odvětrání. Z ostrůvku odtah odvedete pod sádrokartonovým podhledem nebo použijete některý z recirkulačních modelů digestoří.

V této kuchyni ostrůvek slouží pro ukládání nádobí a také jako velká pracovní plocha s místem pro stolování. Skříňky modelu Velvet Star černý supermat kryjí deska a bočnice z kompaktu Grace. Foto: Oresi

Tuto moderní kuchyni s klasickými prvky tvoří modely Big Picture v provedení borovice Provence a kuchyně Glam Face v dekoru hvězdný třpyt achát. V ostrůvku je umístěno varné centrum.  Foto: Oresi

Důležitější, než design je bezpečnost

O umístění kuchyně v prostoru obvykle rozhodnou technické rozvody, tedy voda, elektrika, plyn a odpady včetně odtahu výše zmíněné digestoře. Jejich umístění často nevyhovuje potřebám ostrůvkové kuchyně. Jestli ostrůvek chcete využívat jako varné a mycí centrum, je třeba pečlivě připravit rozvody a odpad podlahou. To se lépe dělá v novostavbě, hůře se to ale provádí ve staré zástavbě. Snazší je to v poloostrůvku, ke kterému média přivedete jednodušší cestou, a to po stěně.

Abyste se ve své moderní ostrůvkové kuchyni mohli bezpečně pohybovat i při otevřených dvířkách nábytku a spotřebičů, průchod mezi protilehlými skříňkami by měl být široký ideálně 1500 mm. Dostačujících je 1200 mm a nejmenší prostor v malých kuchyních může být široký 1000 mm.

Plánování kuchyně svěřte odborníkům

Naplánovat moderní ostrůvkovou kuchyň nebo poloostrůvek vyžaduje preciznost krok za krokem. Zaměřením kuchyně počínaje, přes výbavu spotřebiči, výběrem materiálů a designu kuchyně konče. Každá chyba v ergonomii se projeví v nepohodlí při práci a její náprava stojí nervy i vynaložené finance. Nechte si svou ostrůvkovou kuchyň na míru a třeba i s atypickými prvky navrhnout odborníky ze studia Oresi, kde si svou kuchyň vyberou všichni zákazníci. Nabídku tvoří čtyři řady kuchyní: střední třída Dolti, její designová nadstavba Dolti Collection by Andrea Capovilla, německé prémiové kuchyně Livanza a luxusní německé kuchyně Bauformat. V každé třídě Oresi přináší bezkonkurenčně nejlepší poměr výkonu a ceny. 3D návrh je při nákupu kuchyně zdarma.

Snáze umístitelné jsou kuchyně poloostrůvkové. Zde se představují modely Císařský strom světlý a Silk Touch v barvě cappuccino. Pracovní deska a zádový panel jsou z kompaktu Grace v barvě cappuccino. Foto: Oresi

Kuchyně s ostrůvkem od Oresi pro Vaši inspiraci

Váháte, jakou moderní kuchyň s ostrůvkem máte vybrat do svého domova?
Přijďte se poradit s odborníky do studií Oresi.

Najít nejbližší prodejnu

Oresi kuchyně má pobočky po celé ČR
Objednáním na prodejnu Oresi získáte profesionální grafický návrh ve 3D zdarma a nezávazně

Sjednat schůzku na prodejně

Nepropásněte nejlepší akční ceny! Objednejte se hned teď k návštěvě našeho studia. Těšíme se na vás.